|
|
Kabak Spagetti |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc89391
Gönderme Tarihi: 19.May.2013
2,100 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
1/2 demet taze nane
2 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
5 gr LUNA (1 çorba kaşığı)
Tuz
Karabiber
50 gr tuzsuz antepfıstığı (1/2 su bardağı)
Kabakları temizleyip uzunlamasına incecik çubuklar halinde kesin. Bolca tuzlayıp bir süzgecin içinde bekletin. Nane, sarımsak ve maydanozu kıyın. Tavada Luna ile hafifçe ısıtın. Fıstıkların yarısını mutfak robotunda iyice öğütün ve ılık maydanozlu karışımla karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Bir tencerede tıpkı makarna için olduğu gibi bolca su kaynatın. Kaynamakta olan suya tuzla iyice yumuşamış olan kabakları atın. 2-3 dakika haşladıktan sonra suyunu süzüp servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız yeşil sosu koyun. Kalan fıstıkları iri iri kıyıp üzerine serpin, servis yapın.
Not: Kabak Spagetti'yi başlangıç yemeği olarak veya sadece sebze yemeği arzu eden konuklarınıza ana yemek olarak sunabilirsiniz. Her tür et ve balık yemeklerinin yanına garnitür olarak da hazırlayabilirsiniz. Kabağın vitamininin önemli kısmı kabuğunun hemen altında olduğu için; kabak dolması, kalyesi vs. gibi her tür yemekte kabuklarım soymadan pişirin. İyice temizlenmeleri için sadece sebze temizlemekte kullandığınız sert bir fırça ile akan suyun altında fırçalayın. Alıştığınız usulde hazırladığınız şehri-yeli tavuk çorbasına değişik bir lezzet katmak isterseniz; çorbanıza iç kabukları ayıklanmış, irice kıyılmış tuzsuz antepfıstığı katabilirsiniz.
|
|
Kabak Spagetti Tarifleri Luna Yemek Tarifleri
|
|