Kısa URL: https://ml.md/lc182834
Gönderme Tarihi: 01.May.2025
96 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg kabak
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tarçın
Ceviz içi (isteğe bağlı)
İlk olarak kabakları soyup, dilimleyin veya halkalar halinde kesin.
Daha sonra bir tencereye kabakları yerleştirip, üzerine toz şeker serpin ve suyu ekleyin.
Kabaklar suyunu salıp yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
Kabaklar piştikten sonra üzerine tarçın serpin ve ceviz içi ekleyin.
Tatlınız soğuduktan sonra dilerseniz üzerine kaymak veya dondurma ekleyerek servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc184034
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2025
34 defa indirildi / yazdırıldı
2 kg balkabağı
3 su bardağı toz şeker (kabağın cinsine göre değişir, tatsız ise daha fazla şeker eklenebilir)
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Kabak tatlısı için kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkartın.
Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğin uzunlukta doğrayın.
Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin.
2-3 saat ya da bir gece ağzı kapalı olarak bekletin. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok.
Geceden bekletilen kabak kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
Arada çatalla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Soğuduktan sonra balkabağı tatlısı servis tabağına alınır, üzerine tahin gezdirilip dövülmüş ceviz serpilerek servis edilir.
Dilerseniz kabakların üzerine kendi şerbetini ağdalaştırıp da gezdirebilirsiniz.
Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirmelisiniz.
Aynı şekilde kabak tatlınızı fırında pişirerek de çok hoş bir tat elde edebilirsiniz.
Kabak tatlısı tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ederim, şimdiden afiyet olsun.
Kısa URL: https://ml.md/lc185203
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2025
20 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg bal kabağı (doğranmış)
2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
Üzeri için:
ince çekilmiş ceviz ve isteğe göre tahin
Doğranmış balkabaklarını geniş bir tencereye yerleştirin.
Üzerine şekeri serpin ve 1 çay bardağı su ekleyin. Kabakların şekerle sulanması için tencerenin kapağını kapatarak birkaç saat (tercihen 1 gece) bekletin.
Orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Şerbet kıvam alınca ocaktan alın.
Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Üzerine ceviz içi serpin, arzuya göre tahin gezdirin.