| 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | tavşan yürek Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.11.2012
 Mesajlar: 45
 Şehir: Kütahya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc84010 Gönderme Tarihi: 03.Arl.2012
 2,541 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kilo dilimlenmiş balkabağı
 2 su bardağı tozşeker
 1 çay bardağı su
 Üzerine:
 Dövülmüş ceviz veya antepfıstığı
 
 Kabakları bir fırın tepsisine çok ince dilimleyerek yerleştirin. Üzerine tozşeker serpip 1 gün buzdolabında bekletin. Pişireceğiniz zaman suyunu ekleyip kısık ateşte 40 dakika pişirin. Daha sonra önceden ısıtılmış 170 derece 15 kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Ceviz veya antepfıstığı serperek servis yapın.
 
 
   Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 23.02.2021
 
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | perikızı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.04.2010
 Mesajlar: 89
 Şehir: Muğla
 | Kısa URL: https://ml.md/lc82169 Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2012
 2,503 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 900 gram dilimlenmiş balkabağı
 2 su bardağı tozşeker
 1 çay bardağı su
 1 su bardağı ceviz
 
 Kabakları dilimleyin, üzerine şekeri serpip 30 dakika kadar bekletin. Kısık ateşte pişinceye kadar pişirin. Çok az su ilave edilebilir. Kabaklar yumuşayınca servis tabağına alıp üzerine kıyılmış ceviz ve istenirse üzüm serpip ikram edin.
 
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc95677 Gönderme Tarihi: 06.Şub.2014
 2,262 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Milli Eğitim Bakanlığı
 Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 Ankara 2007
 
 1,5 kg. Bal Kabağı
 500 gr. Toz şeker
 200 ml. Su
 100 gr. Dövülmüş Ceviz içi
 3-4 adet Karanfil
 
 Kabaklar önce Karpuz dilimi gibi boyuna dilimlenir. Her bir dilimin kabukları soyulur.
 Çekirdekli orta kısmı kesilerek temizlenir ve yıkanır. 5-6 cm. boyunda ve 2 cm. eninde dilimlenir. Tencereye bir kat Kabak bir kat şeker dizilir. Üzerine su ve karanfil eklenerek ocağa konur. Kaynadıktan sonra ocağın ısısı düşürülür. Kabaklar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir.
 Kabaklar piştikten sonra kendi tenceresinde soğuması beklenir. Soğuduktan sonra servis tabağına porsiyonlanır. Üzerine tenceredeki şerbetten birer kaşık gezdirilir. Dövülmüş ceviz içi dökülerek servisi yapılır.
 
 Not: Tatlı yapılacak Kabak, yemek Kabağından farklı bal veya helvacı kabağı denilen özel bir cinsidir. Türk mutfağının vazgeçilmez bir tatlısıdır. Dış kabuğunun sert olması ve renginin koyu turuncu olması satın alırken dikkat edilmesi gereken noktalardandır.
 
 
  
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | yansı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.03.2013
 Mesajlar: 74
 Şehir: Rize
 | Kısa URL: https://ml.md/lc87816 Gönderme Tarihi: 22.Mar.2013
 2,209 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 küçük boy kabak
 6 çorba kaşığı toz şeker veya bal
 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
 
 Kabağın üzerindeki tel tel kısmını ve çekirdeklerini kaşıkla temizleyin. Daha sonra ince uzun bir şekilde kesin. İsterseniz kireç kaymağına yatırın. Kabağı buharda ya da fırında pişirebilirsiniz. Aslında birçok pişirme yöntemi var. Fırında pişirmek isterseniz, kabakları tepsiye yerleştirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kabaklar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kabak dilimlerini kıvırıp gül şekli vererek servis tabağına dizin. İsteğe göre toz şeker serpebilir, cevizle süsleyebilirsiniz. Bal da kabağa çok yakışıyor. Üzerine bal gezdirdikten sonra yine cevizle servis yapabilirsiniz.
 
 
   Fotoğraf "murat...murat...murat..." tarafından gönderildi. 10.11.2014
 
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | tigin Aşçı
 
  
 Kayıt: 28.11.2016
 Mesajlar: 16
 Şehir: Manisa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc121550 Gönderme Tarihi: 07.Arl.2016
 2,182 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 THY Skylife
 
 1 kg soyulmuş ve dilimlenmiş balkabağı
 2 su bardağı toz şeker (400 gr)
 1 su bardağı çekilmiş ceviz
 1 adet karanfil
 ½ çubuk tarçın
 Kaymak, servis için
 
 Dilimlediğiniz kabakları geniş bir çelik tencereye yan yana dizin ve üzerini örtecek kadar şeker koyun. Kapağı kapatıp kabağın suyunu bırakarak şekeri eritmesi için en az 4 saat, mümkünse bir gece oda sıcaklığında bırakın. Ertesi gün kısık ateşte iyice yumuşayana ve şurubu hafifçe koyulaşana kadar yaklaşık 50-55 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Servis tabaklarına alıp şerbeti üzerinde gezdirin ve ceviz serperek servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | fadıl Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 06.11.2013
 Mesajlar: 38
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc93643 Gönderme Tarihi: 10.Kas.2013
 2,129 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 700 gram bal kabağı
 2 su bardağı şeker
 2 adet karanfil
 1 adet kabuk tarçın
 1 adet limon suyu
 1 çay bardağı ceviz içi
 1 çay bardağı üzüm
 
 Öncelikle kabakları irice doğrayın ve üzerine şekeri döküp ocak üzerine alın. Bazen bu işlemi akşamdan yaparlar sonra ocak üzerine alırlar. Ama fark etmez bence. Evet ocak üzerinde kısık ateşte pişmeye bırakın. Bu arada kaynamaya başlayınca içine karanfil, tarçın ve limon suyu ekleyip pişirmeye devam edin. Kabak pişirirken hiç su konmaz, kendi suyunu verir zaten. Üzerine üzümü ve cevizi ekleyip servis tabağına aktarın ve soğuk servis yapın.
 
 
   Fotoğraf "masa üstü" tarafından gönderildi. 05.03.2020
 
 
 | 
| Balkabağı Tatlısı | 
|  | makbule hürgün Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 22.06.2016
 Mesajlar: 24
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc117771 Gönderme Tarihi: 23.Haz.2016
 2,000 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Fatoş Aktaş
 
 2 kg balkabağı
 3 su bardağı toz şeker
 1-2 adet çubuk tarçın
 Ceviz içi
 Hindistancevizi
 
 Kabakların kabuklarını soyup dilimliyoruz. Çelik bir tencereye alıyoruz. 3 su bardağı toz şekerini ve kabuk tarçını ekleyip 1 gece buzdolabında bekletiyoruz. (ilave su eklemiyoruz) Sonrasında tenceredeki kabağımızı kısık ateşte 1 saat pişiriyoruz. Soğuduktan sonra içindeki kabuk tarçınları alıp atıyoruz. Servis tabağına alıp ceviz içi ve hindiztancevizi ile süslüyoruz.
 
 
  
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc118356 Gönderme Tarihi: 22.Tem.2016
 1,979 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Pelin Yanık
 
 1 kilogram bal kabağı
 ½ kilogram şeker
 3 çorba kaşığı süt
 Fındık
 
 Öncelikle akşamdan bir tencere içinde kabakları koyun ve üzerine şekeri ekleyerek bir gece bekletin. Bir gün sonra bu tencereyi suyunu dökmeden kendi suyuyla pişireceğiz ocağa koyun içine sütümüzü de ekleyin ve koyulaşıncaya ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra ocaktan alın ve bir borcama koyun. Servis ederken ise üzerine bol fındık dökün.
 
 
  
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | yenidoğan Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.01.2014
 Mesajlar: 47
 Şehir: Manisa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc95091 Gönderme Tarihi: 13.Oca.2014
 1,882 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 adet bal kabağı
 1 bardak şeker
 1 bardak ceviz
 
 Bal kabağının kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz tencereye alıyoruz üzerine şeker döküp bekletiyoruz şeker eriyince ağır ateşte kendi suyuyla pişiriyoruz kabaklar yumuşayınca ocağın altını kapatıyoruz servis tabağına alıp cevizle süslüyoruz
 
 
   Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 10.03.2021
 
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | avşar kızı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 18.11.2016
 Mesajlar: 35
 Şehir: Trabzon
 | Kısa URL: https://ml.md/lc121148 Gönderme Tarihi: 21.Kas.2016
 1,805 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Eyüp Sevinç
 
 1 kg balkabağı
 5 çay bardağı şeker
 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
 Süslemek için kaymak
 
 Kabakları kibrit kutusu büyüklüğünde doğrayıp şeker ve az su ile orta ateşte kaynatın. Suyu kontrol ederek iyice pişmesini sağlayın. Soğuyunca servis tabağına alın. Ceviz ve kaymak ile süsleyip servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | kuzucukk Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 20.06.2016
 Mesajlar: 32
 Şehir: Bolu
 | Kısa URL: https://ml.md/lc117708 Gönderme Tarihi: 21.Haz.2016
 1,665 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 kilo bal kabağı
 3 bardak toz şeker
 Ceviz içi
 
 Temizlenmiş dilimlenmiş kabakları tencere dizip üzerine şekeri döküp 1 bardak su dökerek 30 dk pişiriyoruz. Kabakların parlak olması için piştikten sonra üzerine şeker serpip 5 dk kapağı kapalı dinlendiriyoruz. Soğuyan kabak tatlımızı cevizle süsleyerek servis ediyoruz.
 
 
  
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | mutfak çırağı Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.03.2017
 Mesajlar: 24
 Şehir: Çorum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc123694 Gönderme Tarihi: 10.Mar.2017
 1,484 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://multicooker.com
 
 Kabak 1,5 kg
 Şeker 400 gr
 Ceviz içi 200 gr
 Tahin 120 ml
 
 Kabağın kabuğunu ve içini temizleyin ve 3 cm'lik küpler şeklinde kesin. Kabağın üstüne şekeri dökün ve 8 saat buzdolabında bekletin. Sonra şekerli kabağı çok fonksiyonlu pişiricinin içine koyun ve kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu HAMUR İŞİ pişirme süresini 1 saat olarak ayarlayın ve 'Başlat' tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin. Tatlı, soğukken servis yapılır. Üzerine ceviz içi serperek ve kalan şurubu ile tahini dökerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | peri tozu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.02.2017
 Mesajlar: 42
 Şehir: Bolu
 | Kısa URL: https://ml.md/lc123424 Gönderme Tarihi: 27.Şub.2017
 1,284 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Mazda Lezzete Götüren Marka
 Mehmet Yaşin
 
 6 dilim kabuğu soyulmuş bal kabağı
 3 su bardağı toz şeker
 Yarım su bardağı su
 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
 
 Kabak dilimlerini 3- 4 parçaya kesin. Tencereye düzgün bir biçimde yerleştirin. Üzerine 3 su bardağı toz şekeri serpiştirerek ilave edin. Suyu tencereye ilave edip kabakları kısık ateşte pişirin. Servis tabağına dizip üzerine iri çekilmiş ceviz serpip servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | mavi menekşe Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 06.11.2017
 Mesajlar: 26
 Şehir: Malatya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc129536 Gönderme Tarihi: 06.Kas.2017
 1,265 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 kg bal kabağı
 500 gr toz şeker
 2 tane karanfil
 200 gr iri çekilmiş ceviz içi
 
 Kabakların kabuğunu soyup iri parçalar şeklinde doğrayın. Tabanı geniş bir tencereye parçaları yan yana dizin. Üzerine şekeri serpip karanfil ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 5 saat bu şekilde bekletin. Suyunu salan kabağı 1 saat süreyle kısık ateşte pişirin. Ilındıktan sonra üzerine ceviz serpip servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | Tansu Öz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 03.02.2014
 Mesajlar: 32
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc128684 Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2017
 1,172 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.elele.com.tr
 
 2 kg balkabağı
 2,5 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı ceviz
 
 Kabağı dilimlenmiş alın; dilimler sizin için fazla kalınsa, istediğiniz gibi inceltin. 1 su bardağı şekeri geniş bir yayvan tencerenin dibini kapatacak şekilde yayın. Yıkadığınız dilimlerin her bir katına kalan şekeri serperek, kat kat dizin. Tencerenin ağzını kapatın, çok sıcak olmayan bir yerde sabaha kadar bekletin. Bu süreçte, kabak su salacaktır. Ertesi sabah kısık ateşte 30-40 dakika (kabaklar yumuşayıncaya kadar) pişirin. Kabağın akşamdan saldığı kendi suyunun pişirmeye yetmesi gerekir. Gerekirse yarım bardak ılık su ilave edin. Pişme süresinin sonuna doğru kapağını açın ki, şerbeti koyulaşabilsin. Pişen tatlıyı kendi tenceresinde soğutun. 1 su bardağı cevizi kabaca dövün. Servis tabağına aldığınız tatlının üstüne serpin.
 
 
  
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | önem Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.04.2017
 Mesajlar: 22
 Şehir: Çorum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc124530 Gönderme Tarihi: 13.Nis.2017
 1,113 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 www.miele.com.tr
 
 1 kg dilimlenmiş kabak
 1/2 kg tozşeker
 Yarım limon
 
 Dilimlenmiş kabaklar fırın tepsisine dizilir,üzerine şekeri ve birkaç damla limon suyunu da ilave ettikten sonra fırına verilir. Üniversal programda 100 derecede 35 dk. pişirilir.
 
 
   Fotoğraf "pamuk bilek" tarafından gönderildi. 30.10.2020
 
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | İ Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 01.09.2014
 Mesajlar: 539
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc167809 Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2022
 1,013 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1,5 kilo ayıklanmış balkabağı
 2,5 su bardağı toz şeker
 Üzeri için:
 Kırılmış ceviz
 
 Pişirme tenceresine dilimlenmiş kabaklar konur.
 Üzerine toz şeker eklenir, tencerenin kapağı kapatılarak birkaç saat sulanması için beklenir.
 Tencere ateşe konur, orta ateşte pişirilir.
 Kabaklar pişince ateşi kapatılır, soğumaya bırakılır.
 Üzerine kırılmış ceviz serperek servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | pinpon Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.06.2019
 Mesajlar: 24
 Şehir: Diyarbakır
 | Kısa URL: https://ml.md/lc143456 Gönderme Tarihi: 13.Haz.2019
 922 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 kilogram bal kabağı
 1,5 kilo toz şeker
 Su
 Ceviz
 
 Kabağın çekirdeklerini ayıklayıp dışında yeşil kalmayacak şekilde soyun ve dilimleyin. Yıkayıp süzün. Geniş ve derince bir tencereye yerleştirin, üstüne şekerin tamamını dökün. 1 gece suyunu salmasını bekleyin.
 Kabağın kendi saldığı suyu kadar ayrıca su ilave edin. Kapağı kapalı olarak ocakta ağır ateşte pişirin. Kabaklar yumuşayınca kapağını açıp suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Suyu şerbet kıvamına gelince ocaktan alın, soğumaya bırakın.
 Soğuduktan sonra yanında file ceviz ve kaymakla servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | sarı domat Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.06.2019
 Mesajlar: 27
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc143818 Gönderme Tarihi: 29.Haz.2019
 886 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 http://www.hurriyet.com.tr
 
 3 dilim soyulup doğranmış balkabağı
 2 su bardağı şeker
 4-5 adet karanfil
 
 Dilimlenen kabakları bir tava ya da karnıyarık tenceresine alın. Şekeri üzerine gezdirerek dökün 4-5 saat kadar kabağın suyunu salması için kapağı kapalı olarak bekletin. Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar üzeri kapalı olarak pişirin. Bu arada ocağa koymadan karanfilleri de tencereye serpiştirin. Kabaklar kendi suyunu iyice salacak ve bu suyla pişecektir. Kabağın üzerine kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
 Kabaklar yumuşayınca üzerindeki kapağı alın ve suyunu çekene kadar pişirmeye devam edelim. Bu aşamada kontrollü olmalısınız, aksi halde dibi tutabilir. Sonra kabağı servis tabağına alıp üzerine ceviz serperek servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | hekim hanım Aşçı
 
  
 Kayıt: 23.01.2020
 Mesajlar: 17
 Şehir: Manisa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc148101 Gönderme Tarihi: 25.Oca.2020
 864 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 600 gram bal kabağı
 3 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı su
 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
 3 adet karanfil
 
 Kabak tatlısı için yeşil ve sert kısımlarını da alacak şekilde kabuklarını soyduğunuz bal kabağını dilimledikten sonra iki parmak kalınlığında kesin.
 Bol suda yıkadığınız bal kabağı dilimlerini tencereye yerleştirin. Üzerlerine toz şeker ve karanfilleri serpiştirin ve 1 saat kadar ağzı kapalı tencerede bekletin.
 Kabaklar cinsine göre suyunu kısa sürede salmadıysa ilave edeceğiniz su ile bal kabaklarını orta ateşte 50 dakika kadar pişirin.
 Suyunu tamamen çeken bal kabaklarını ılındıktan sonra dağılmaması için dikkatli bir şekilde servis tabağına alın.
 İnce çekilmiş ceviz içi ilavesiyle servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
 
 Not: Tatlınızın özlü bir suyu olmasını isterseniz kaynarken 2-3 damla limon suyu damlatarak kıvamlandırabilirsiniz. Kabak dilimlerini pişirmeden önce toz şeker ile yaklaşık üç saat kadar bekletmeniz önerilir. Böylece şekerin tamamen eriyerek kabakla özleşmesi ve suyunu salacağı için su eklemeden de pişirilmesi sağlanabilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |