Rendelenmiş kabak 1 büyük kase
Galeta unu 1 küçük kase
Kıyılmış maydanoz 1 küçük kase
Rendelenmiş kaşar peyniri 1 avuç dolusu
Yumurta 1 adet
Kekik 1 çay kaşığı
Sarımsak 1 diş
Kırmızı toz biber 1 çay kaşığı
Tuz 1 çay kaşığı
Karabiber 1 çay kaşığı
Rendelediğimiz ve suyunu sıktığımız kabakları geniş bir kaba alıyoruz.
Üzerine galeta unu, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta, kekik, ezilmiş sarımsak, kırmızı toz biber, tuz ve karabiberi ekleyerek harcı hazırlıyoruz.
Harcı homojen bir kıvam alana kadar güzelce yoğuruyoruz.
Hazırladığımız harçtan ufak parçalar koparıp avuç içimizde yuvarlayarak top şekli veriyoruz.
Philips Airfryer 7000 XXL haznesine yerleştirdiğimiz kabak toplarını 200 derece ve 15 dakika ayarlarıyla pişiriyoruz.
Pişen kabak toplarını yoğurtlu bir tabağa yerleştirip dereotu ile süsleyerek servise sunuyoruz.
|