1 adet tavuk
1 su bardağı rende domates
1 adet ufak kuru soğan
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
3 adet tavuk
Tavuk 9 parçaya kesilir. Soğan sarımsak rendelenir, domates, yoğurt, zeytinyağı, kimyon, tuz ve karabiber eklenir, karıştırılır. Tavuk parçaları atılır, alt üst edilir. Buzdolabına konur ve 1 gece dinlendirilir. Ertesi günü kabaklar soyulur. Her biri dikey olarak 3 eşit parçaya kesilir. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizilir. Her bir kabak diliminin üzerine bir parça tavuk konur. Dibinde kalan terbiye suyu da üzerlerine paylaştırılır. 200 derece fırına verilir. Yaklaşık 45-50 dakika pişirilir.
|