250 g kabak (kazınıp, ince şeritler halinde doğranmış)
1 yeşil elma (kabuğu soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra, ince şeritler halinde doğranmış)
1 kırmızı elma (4'e bölünüp, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, ince dilimlenmiş)
1 tatlı kaşığı taze tarhun (ya da 1/2 tatlı kaşığı kuru tarhun)
1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
2 çorba kaşığı sirke (tercihen pirinç sirkesi)
bir tutam tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
Büyük bir kâsede kabak şeritleri, elma şeritleri, elma dilimleri ve tarhunu karıştırın. Çiçekyağını katıp, iyice karıştırdıktan sonra, sirke, tuz ve karabiberi ekleyerek, yeniden iyice karıştırın ve hemen servis yapın.
|