1 kg kabak
10 adet kabak çiçeği
2 çorba kaşığı margarin
yarım çorba kaşığı domates salçası
bir buçuk çay bardağı pirinç
400 gr yağlı kıyma
2 adet soğan
1 çay kaşığı kuru nane
1 tutam tuz, karabiber kırmızıbiber kimyon
1 çay bardağı su
Sosu İçin;
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu
4-5 diş sarımsak
Kabakların kabuklarını kazıyıp yarıdan keselim. İçlerini kabak oyacağı ile oyalım. Kabak çiçeğinin içindeki tohum şeklinde olan kısmını çıkaralım. Bir kaba yağı alıp üzerine, domates salçası, biber salçası, pirinç, kıyma, küp doğranmış soğanlar, kuru nane, tuz ve baharatları katalım. Üzerine bir çay bardağı suyu ekleyerek malzememizi yoğuralım. Hazırladığımız içi, kabakların içine dolduralım. Kabak çiçeklerinin de içine dolduralım. Kabak çiçeklerinin uç kısmını hafifçe büzdürerek kapatalım. Kabakların ağız kısmını dilimlenmiş domateslerle kapatalım. Kabakları yatık olarak tencereye dizelim. Üzerlerine kabak çiçeği dolmalarını dizelim. Sos için ayrı bir kapta biber salçasını, dövülmüş sarımsakları, limon suyunu ve suyu karıştıralım. Hazırladığımız sosu dolmaların üzerine gezdirelim. Kabak dolmalarının yarısına gelecek kadar su ile doldurup ağır ateşte pişirelim. Sıcak servis yapalım.
|