|
|
Kabaklı Börek |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc45391
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2009
1,770 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
3 adet kabak (harcı için - rendelenmiş)
6 yemek kaşığı ayçiçek yağı
4 adet taze soğan (harcı için)
1 adet kuru soğan (harcı için - piyazlık doğranmış)
1 paket Knorr Tavuk Toz Bulyon (harcı için )
1 tatlı kaşığı köri (harcı için)
1 tatlı kaşığı karabiber (harcı için )
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (harcı için )
1 su bardağı beyaz peynir (harcı için - rendelenmiş)
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı (harcı için)
Hazırlanışı
1. Harcı için: Yağı kızdırıp köriyi kavurun. Körinin kokusu çıkınca piyazlık doğranmış kuru soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
2. Daha sonra içine kıyılmış taze soğanları, rendelenmiş kabakları, karabiberi, kırmızı pul biberi, Knorr Toz Tavuk Bulyon’u ve az suyu ilave edip bir taşım kaynatın. Soğuması için yayvan bir tabağa alın.
3. Yufkayı kesip ayçiçek yağı sürün ve harcı koyup sarın.
4. Yağlamış fırın tepsisine dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün.
5. 185 derecede pişirip servis edin.
|
|
Kabaklı Börek Tarifleri Knorr Yemek Tarifleri
|
|