2 adet kabak
1 çorba kaşığı salça
1 adet kuru soğan
2 su bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
5 çorba kaşığı sıvıyağ
Köfte için:
1 su bardağı ince bulgur
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Bulgurun üzerine suyun yarısı konur, 5 dakika dinlendirilir. Sonra un, tuz ve azar azar kalan su eklenerek yoğrulur. Bütünleşince fındık kadar parçalar alınır ve yuvarlanır. Bir kanara bırakılır. İnce kıyılmış soğan yağda pembeleştirlir. Salça katılır, kuşbaşı doğranmış kabaklar atılır. 1-2 dakika sonra tuz, karabiber ve sıcak su eklenir. Kaynama noktasına gelince köfteler eklenir. Bir taşım birlikte kaynatılır.
|