https://www.elele.com.tr
500 gr pappardelle makarna, haşlanmış ve süzülmüş
6 büyük sakız kabağı, dikey dilimlenmiş
2 yemek kaşığı zeytinyağı
100 gr tereyağı
100 gr ceviz, kavrulmuş ve doğranmış
10 gr taze adaçayı
Deniz tuzu ve karabiber
Servis için; rendelenmiş parmesan
Kabak dilimlerini zeytinyağıyla hafifçe karıştın. Dökme demir tavanızı kızdırın ve üzerinden duman çıktığında kabak dilimlerinin her iki tarafını 2-3er dakika kızartın. Ardından bir kenarda beklemeye alın. Tereyağını bir kapta rengi kahverengiye dönünceye kadar ağır ateşte ısıtın. Sonra adaçayı ve cevizleri içine atıp hafifçe karıştırın. Adaçayları gevrekleşince, kabakları ilave edin. Tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Makarnalarla sosu karıştırın ve rendelenmiş parmesanla birlikte servis edin.
|