Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kabaklı Domatesli Tavuk Yahnisi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Bıldırcın Tarifleri
Çulluk Tarifleri
Hindi Tarifleri
Kaz Tarifleri
Keklik Tarifleri
Piliç Tarifleri
Sülün Tarifleri
Ördek Tarifleri
Tavşan Tarifleri
Tavuk Tarifleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kabaklı Domatesli Tavuk Yahnisi

nursel71
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 14.11.2008
Mesajlar: 17
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc30314
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2008
2,004 defa indirildi / yazdırıldı




1250 g olgun domates (kabukları soyulup. çekirdekleri çıkarıldıktan sonra. doğranmış)
35 cl. (1 1/2 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı fesleğen
1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber (isteğe bağlı)
1 1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
2 tavuk göğsü (derileri alınmış)
100 g erişte
250 g kabak (kazınıp, yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimlenmiş)

Domatesler, tavuk suyu, tozşeker, sarımsak, fesleğen, pul kırmızıbiber, tuzun 1/2 tatlı kaşığı ve karabiberi büyük bir tencereye koyup, karıştırın. Tencereyi orta ateşe oturtup, karışımı birtaşım kaynattıktan sonra, ateşi kısarak, 10 dakika pişirin.
Tavuk göğüslerini ekleyip, 12 dakika kadar haşladıktan sonra, delikli spatula ve bir çatal yardımıyla bir tabağa çıkarın.
Başka bir tencereye 1,5 litre (yaklaşık 6 su bardağı) su ve kalan tuzu koyup, karıştırın ve tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu kaynatın. Kaynayınca erişteleri koyup, 3 dakika haşladıktan sonra, tencereyi ateşten alın*Erişteleri tel süzgeçte süzüp, öbür tencereye katarak, kabak dilimlerini de ekleyin. Tavuk göğüsleri elle tutulabilecek kadar soğuyunca kemiklerden ayırıp (kemikleri atın), küçük küpler halinde keserek, tencereye koyun. Yahniyi kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirmeyi sürdürüp, tencereyi ateşten alın ve 4 çorba kâsesine aktararak, servis yapın.






Kabaklı Domatesli Tavuk Yahnisi Tarifleri Çulluk Tarifleri



(1 adet Kabaklı Domatesli Tavuk Yahnisi 42,389 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort