Malzeme
- ½ paket düdük makarna
- 2 yemek kaşığı sıvı sana
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Harç:
- 4 adet kabak
- 1 ad havuç
- 3 yemek kaşığı Sana Crème bonjour
- 4 diş sarımsak
- ½ demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz ve karabiber
- Sosu:
- ½ l = 500 ml süt
- 4 yemek kaşığı Sana Crème bonjour
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
1. Derin bir tencereye bol su koyup, kaynatınız. Su kaynayınca içine tuz ve zeytinyağını koyup, makarnaları içine ilave ettikten sonra 8 dakika kaynatınız. Makarnayı süzdükten sonra sıvı sana ile yağlayınız.
2. Havucun kabuğunu kazıyıp, rendeleyin. Kabakların kabuklarını kazıyıp, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin.
3. Sarımsakları ayıklayıp, ince ince kıyın.
4. Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjour kızdırıp, içine kıyılmış sarımsakları, rendelenmiş havuçları, kabakları, kırmızı pul biberi, kıyılmış dereotunu, tuz ve karabiberi koyup, harcı bir taşım kavurun.
5. Soğuk sütün içine, yumurtayı kırıp, tuzu ekleyip, iyice çırpınız.
6. Derin bir tencerede Sana Crème Bonjour kızdırıp, içine unu ekleyip, unun kokusu gidene kadar kavurunuz. Daha sonra içine devamlı karıştırarak sütlü, yumurtalı karışımı ekleyip, karıştırarak pişirmeye devam ediniz. Sos kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişiriniz.
7. Yayvan bir tepsiye veya ısıya dayanıklı bir fırın kabına, önce haşlayıp, sıvı sana ile yağladığınız makarnayı, üzerine sote ettiğiniz kabaklı harcı ve hazırladığınız beşamel sosun yarısını döküp, tüm malzemeyi iyice karıştırıp, kaşığın sırtı ile üzerini iyice düzeltiniz.
8. En son olarak soslu makarnanın üzerine kalan beşamel sosun tamamını döküp, kaşığın sırtı ile düzeltip, üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiniz.
9. Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında 20-25 dakika Peynirler kızarıncaya kadar pişirip, sıcak olarak servis ediniz.
|