1 paket Banvit Hindi Bonfile
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
450 gr kabak (yarım ay kesilmiş)
2 adet etli kırmızı biber (yarım halka kesilmiş)
2 adet kereviz sapı (ince kıyılmış)
450 gr küçük boy domates (4`e kesilmiş, çekirdekleri temizlenmiş)
1 çorba kaşığı mercanköşk
2 çorba kaşığı balsamik sirke
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Zeytinyağının yarısını ısıtıp, soğan ve sarmısağı katın. Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak. pişirin.
Karıştırmaya devam ederek kabak, etli kırmızı biber ve kereviz sapını ekleyip, 3-4 dak. daha soteleyin. Tencereyi ateşten alıp, domates ve mercanköşkü ilave edin.
Balsamik sirke, tuz ve karabiberi çırpın. Sebzelerin üzerine gezdirip, karıştırın.
Kalan yağın yarısını ısıtın. Hızlı ateşte etlerin her bir yüzünü, altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 2-3 dak. pişirip, bir fırın kabına yerleştirin.
Üzerlerine ve aralarına kabaklı karışımı paylaştırıp, kalan yağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 190°C fırında, etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 20-25 dak. pişirin. Sıcak servis yapın.
|