Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kabaklı Kuzu Böreği (Fransa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kabaklı Kuzu Böreği (Fransa)

dönence
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.12.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc31512
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2008
2,104 defa indirildi / yazdırıldı




500 g yağsız kuzu eti (bütün yağları alınıp, iri zar biçiminde doğranmış)
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1 iri soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
250 g havuç (kazınıp, iri zar biçiminde doğranmış)
250 g kabak (kazınıp, iri zar biçiminde doğranmış)
30 g (4 çorba kaşığı) un
25 cl. (1 su bardağı) tuzsuz esmer et suyu (ya da tavuk suyu)
1/2 tatlı kaşığı kekik
1/2 tatlı kaşığı adaçayı
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
5 parça hazır yufka (her biri 45X30 cm boyutlarında)
30 g (2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (eritilmiş)

Zeytinyağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak yağı ısıtın. Yağ ısınınca soğanlar, sarımsaklar ve havuçları koyup, tahta bir kaşıkla sık sık karıştırarak, 10-15'dakika (renklen kızarmaya başlamamalıdır) pişirin.
Ateşi açıp, etleri tencereye koyun ve tahta bir kaşıkla sık sık karıştırarak, 1 - 2 dakika pişirin. Kabaklar, un, et (ya da tavuk) suyu, kekik, adaçayı, tuz ve karabiberi ekleyip, sürekli karıştırarak, karışımı bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak, karışımı kabaklar yumuşayıncaya kadar (8 -10 dakika) pişirin. Sonra tencereyi ateşten alıp, bir kenarda 45 dakika bekletin.
Bekletme süresinin sonuna doğru, fırınınızı 220 °C'a ısıtın. Tenceredeki harcı 20 cm çapında bir turta kalıbına boşaltıp, kalıbın iç kenarlarını soğuksu sürerek nemlendirin. Hazır yufka parçalarından 4'ünü enlemesine 2'ye kesip, kestiğiniz parçalardan birini, kalıptaki harcın üstüne koyun ve fırçayla eritilmiş tereyağından sürerek, üstüne yufka parçalarından birini koyun, işlemleri kalan tereyağı ve kalan 6 parça yufkayla yineleyip, üst üste koyduğunuz 8 dikdörtgen parçanın kalıptan taşan kenarlarını bıçakla keserek atın.
Kalan beşinci yufka parçasını 4'e katlayıp, boylamasına 2 şerit halinde kesin. Sonra kestiğiniz şeritleri, baklava biçiminde parçalara kesin.
Kalıptaki yufka katlarının üstüne kalan tereyağından sürüp, baklava biçimi kestiğiniz parçaların üstüne de tereyağı sürerek (yapışması için), baklava biçimi parçalarla kalıbın üst tabakasını süsleyin. Kalıbın tam ortasında buharın çıkması için bir delik açıp, kalıbı fırına vererek, böreği üst tabakası altın sarısı bir renk alıncaya kadar (35 - 40 dakika) pişirin. Kalıbı fırından alıp, böreği 6 eşit üçgene keserek, servis yapın.

SERVİS ÖNERİSİ: Yanında yeşil salata ve buharda haşlanıp maydanoz serpiştirilmiş taze patateslerle.






Kabaklı Kuzu Böreği (Fransa) Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(1 adet Kabaklı Kuzu Böreği (Fransa) 39,784 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort