Kısa URL: https://ml.md/lc11450
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2007
3,005 defa indirildi / yazdırıldı
1/2 kilo kestane kabağı
300 gram pürelik patates
50 gram margarin yağı
30 gram parmesan peyniri (veya kaşar peyniri)
1/2 bardak krema
bir fiske cevzj bevva
yeteri kadar tuz ve karabiber
Kabağın kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra parçalara doğramalı. Patatesin de kabuklarını soyup bunları da parçalara doğradıktan sonra kabaklapatatesleri bir tencereye koymalı. Bunların üzerlerini örtecek kadar soğuk su koymaiı. Bir - birbuçuk kaşık kadar da tuz kattıktan sonra kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı ve sebzeleri iyice haşlamalı. Kabaklapatatesler haşlanınca bunların suyunu süzmeli ve ikisini de pompresten geçirerek püre durumuna getirmeli. Elde edilen kabak ve patates ezmelerini küçük bir güvece boşaltmalı. Küçük parçalara bölünmüş margarin yağını da kattıktan sonra güveci ateşe oturtmalı ve tahta kaşıkla çabuk çabuk karıştırarak ezmeyi yağa yedirmeli. Yağın yedirilmesinden sonra çırpılmış çiğ kremayı katıp karıştırılmakta olan karışıma yedirmeli. Karıştırılmakta olan püre piştikçe kabaracaktır. Son olarak bir fiske cevz-i bevvayla yeteri kadar tuz ve karabiber serptikten sonra rendelenmiş peyniri serpiştirmeli ve karışıma yedirince kabı ateşten indirip bir garnitür olarak kullanmalı.