1 adet soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy kabak
Tuz, karabiber
Hamuru için:
7 çorba kaşığı un
70 gr tereyağı (buzdolabından yeni çıkmış olmalı)
1 tutam tuz
1 çay kaşığı Pakmaya Karbonat
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri (veya toz parmesan)
1 tatlı kaşığı kuru nane
Pakmaya Karbonat ile limon suyunu karıştırın.
Hamuru için unu, tuzu bir kapta harmanlayın. Küp şeklinde doğranmış tereyağını, kuru naneyi, peyniri, karbonatlı suyu ekleyin. Parmak uçlarınızla hafif hafif ovarak deniz kumu gibi un haline getirin.
Zeytinyağını tavada ısıtıp küp doğranmış soğanı kavurun. Küp doğranmış kabakları, tuzu ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.
Karışımı ısıya dayanıklı küçük kaplara paylaştırın. Üzerine hamur kırıntısını serpin. 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.
|