350 g şalgam (kabukları soyulup, ince şeritler halinde doğranmış)
3 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
1 çorba kaşığı ağaççileği sirkesi (ya da elma sirkesi)
1 tatlı kaşığı natürel zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı bal
1/2 tatlı kaşığı kişniş
bir tutam tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
125 g kabak (ince şeritler halinde kesilmiş)
1 demet kırmızı turp (ince doğranmış)
Sosu hazırlamak için limon suyu, sirke, zeytinyağı, bal, kişniş, tuz ve karabiberi küçük birtencerede karıştırarak, tencereyi kısık ateşe oturtun.
Bir başka tencereye 2,5 cm yükseklikte su koyup, içine delikli buğulama kabı yerleştirin. Buğulama kabına şalgam şeritlerini koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra şalgamları 1 dakika buharda pişirip, kabakları ve kırmızı turpları ekleyerek, karışımı buharda bütün sebzeler biraz yumuşayıncaya kadar (1 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp, sebzeleri bir servis tabağına aktarın.
Küçük tencerenin altındaki ateşi iyice açıp, sosu bir taşım kaynatın. Kaynayınca tencereyi ateşten alıp, sosu tabaktaki sebzelerin üstüne boşaltarak, iyice karıştırın ve servis yapın.
|