|
Kabarcık |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145454
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2019
902 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Sıvı malzemeleri yoğurma kabında karıştırın.
Tuz ve kabartma tozunu da ekleyin.
Ardından azar azar un ilave edin ve hamurunuz kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
Hamuru 15 dakika dinlendirin.
Ardından bir merdane yardımıyla 1 santimetre kalınlığında açın.
Hamuru bir bıçak ya da kurabiye kalıbı yardımıyla dilediğiniz şekilde kesin.
Sıvı yağı tavada iyice kızdırın.
Hamur parçalarını yağa atıp çevire çevire kızartın.
Bir kağıt havlunun üzerine çıkardığınız kabarcıkları soğutmadan servis edin.
|
|