2 su bardağı pirinç (Ayıklanıp, yıkanmış)
2 baş soğan (İnce doğranmış)
½ kg. kuzu eti (Küçük kuşbaşı)
200 gr. Bizim Margarin
Tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı siyah üzüm (Yıkanmış)
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı fesleğen
5 su bardağı su
1 bağ dereotu (İnce kıyılmış)
Tencere içinde yağı, soğanı ve eti ateş üzerinde 10 dakika karıştırın.
Suyunu ilave edip, 15 dakika ağır ateşte pişmeye bırakın.
Etin üzerine üzüm ve dereotu hariç, pirinçten başlayarak tüm malzemeyi koyup, karıştırın.
Lezzetini kontrol edin ve ağır ateşte 10 dakika pişirin.
Ateşten alın. Pilav demini aldıktan sonra üzümü ve dereotunu ilave edip, karıştırın.
Dilediğiniz şekilde servis yapın.
|