Malzemeler:
Yarım kg yaş tel kadayıf
Yarım kangal sucuk
2 adet sosis
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 su bardağı rende kaşar
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Yapılışı:
Tel kadayıf iyice didiklenir, derin bir kaba aktarılır. Sucuk ve sosis ince dilimlenir, kadayıfa eklenir, karıştırılır. Süt, yumurta, yağ ve rende kaşarın yarısı çırpılır, kadayıflı karışıma eklenir. Bütün malzeme bütünleşene kadar karştırılır. Uygun büyüklükte kek kalıbı yağlanır, kadayıflı harç kalıba yerleştirilir. Üzerine kalan rende kaşar serpilir. Kek önceden ısıtılmış 195 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Dilimlenir, sıcak olarak sofraya getirilir.
|