|
|
Kadayıflı Krema |
|
muallim
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.11.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc121253
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2016
1,110 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 Gram tel kadayıf
1 Çay bardağı toz şeker
2 Çorba kaşığı margarin
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Su bardağı ceviz
1 Litre süt
6 Çorba kaşığı kaşığı irmik
1 Su bardağı toz şeker
1 Çorba kaşığı nişasta
1 Paket vanilya
Tel kadayıfı doğradıktan sonra tenceremize koyuyoruz. Tahta kaşıkla kadayıfımızı karıştırarak hafifce kavuruyoruz. Şekeri ve sıvı yağı dökerek biraz daha karıştırdıktan sonra margarini ekliyoruz. Cevizi küçük küçük kırıp tencereye ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Kadayıfların rengi kızarınca tarçını da ekleyip, karıştırdıktan sonra altını kapatıyoruz. Kreması için önce sütümüzü tencereye döküyoruz. İrmiği, vanilyayı, toz şekeri, nişastayı da ilave ediyor çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca kavurduğumuz kadayıfın yarısını kalıbın tabanına yayıyoruz. Pişirdiğimiz kremayı da kalıba döküyoruz. Kalan kadayıfı üzerine dökerek tahta kaşıkla düzeltiyoruz. Tatlımızı soğumaya bırakıyoruz daha sonra buzdolabına alıyoruz. İyice soğuyunca kalıbından servis tabağına çeviriyoruz ve servis yapıyoruz
|
|
Kadayıflı Krema Tarifleri İrmik Tatlısı Tarifleri
|
|