300 gr tel kadayıf
100 gr margarin
1 su bardağı kıyılmış ceviziçi
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 adet limon rendesi
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 su bardağı antepfıstığı
Kadayıfları elinizle biraz ufalayın yağ ile bolca yağlayıp tart kalıbına (ortası çukur tart kalıbı olacak)bastırarak yarısını döşeyin.
Üzerine iri çekilmiş ceviz döşeyin ve kalan kadayıfı yine iyice bastırarak kaplayın (Kadayıfı tart kalıbına iyice bastırarak döşeyin ben elimle bastırdıktan sonra içi su dolu çaydanlık ile de iyice bastırdım.)
180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.
Diğer tarafta şerbeti kaynatıp soğutun.
Kızaran kadayıfı fırından çıkarın, ters çevirin.
Sıcak tatlıya soğumuş şerbeti dökün. Her tarafını ıslatın.
Muhallebi için sütü tencereye koyun, içine şekeri, pirinç ununu, nişastayı ve limon kabuğunu koyup topaklanmaması için karıştırarak kaynatın.
Muhallebi biraz ılınınca tartın ortasındaki çukura dökün. Bol toz antepfıstığı döküp dolaba kaldırın.
Ertesi gün dilimleyerek servis yapın.
|