2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 fiske tuz
Toplanana kadar un
Kızartma yağı
Şerbet için:
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon
Şerbet malzemesi kaynatılır. Soğumaya bırakılır. Hamur malzemesiyle kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır. 20 dakika kadar dinlendirilir. Sonra hamur iki parçaya ayrılır. Oklavayla bıçak sırtı kalınlığında açılır. Sonra bıçakla 2 kibrit kutusu büyüklüğümde karelere kesilir. Bıçak ya da ruletle koparmadan çizikler atılır. Çizikli kare hamurlar iki ucundan bon bon şekeri gibi burarak birleş tirilir. İkinci hamurda aynı şekilde hazırlanır. Derin yağda kıpkırmızı olana kadar kızartılır. Tatlılar bir tepsiye konur. Üzerine şerbet gezdirilir.
|