|
|
Kafesli Pilav |
|
Figen Hanlı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.01.2013
Mesajlar: 89 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc85432
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2013
1,470 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Su Bardağı pirinç
1 Fiske tuz
1 Yemek Kaşığı çorbalık fıstık
1 Çay Kaşığı tarçın
3 Yaprak milföy hamuru
1 Yemek Kaşığı kuru kayısı
1 Yemek Kaşığı Kuru İncir
1,5 Su Bardağı sıcak su
1 Fiske karabiber
Sana yağını tencereye alın yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri üzerine ekleyin.10 dakika kavurun ve küp küp doğradığınız kuru incir ve kayısıları ilave edin. Yağsız bir tavada 2 dakika kavurduğunuz fıstıkları,tuz ve karabiberi de ekleyin. Milföy hamurlarını merdane yardımı ile inceltip bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.Küçük sufle kaplarını yağlayıp şerit halinde milföyleri dışarı taşacak şekilde içine yerleştirin. İç harcı kaplara paylaştırın.Kenarlardaki parçaları kabın üzerine doğru kapatın.Önceden ısınmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
|
|
Kafesli Pilav Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|