Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

KÂĞITTA HİNT HOROZU DOLMASI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KÂĞITTA HİNT HOROZU DOLMASI

DARI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc12480
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2007
3,833 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
1+1/2 kiloluk bir hint horozu,
200 gram dana kıyması,
30 gram çamfıstığı,
2 yumurta,
150 gram tavuk ciğer ve yüreği,
25 gram sadeyağ,
1 demet maydanoz,
1 siyah mantar,
birkaç ardıç meyvesi,
25 gram kuş üzümü,
1 dal biberiye otu,
yeteri kadar zeytinyağı,
tuz ve karabiber,
bir kaç marul veya yeşil salata yaprağı,
1 yağ kâğıdı.

Yapımı: Hint horozunun tüylerini yolup içini temizledikten sonra tütsülemeli ve bol akarsuda iyice yıkamalı. Kemiklerini çıkardıktan sonra doldurulmaya hazır bir durumda bir kenara bırakmalı. Hint horozunun içinden çıkan yüreğini, ciğerini ve öbür yenecek taraflarını, ödünü dikkatle ayırdıktan sonra 150 gram tavuk ciğer ve yüreğiyle birlikte kıyma makinesinden geçirmeli. Maydanozları temizleyip iyice yıkadıktan sonra ince ince doğramalı. Kuş üzümlerinin çöpünü temizledikten sonra bunları bol suda yıkamalı. Bir büyük porselen kâseye dana kıymasını, tavuk ve horoz içlerinin kıymasını, kuş üzümlerini, çam fıstıklarını, küçük parçalara doğranmış mantar, kıyılmış maydanozu, yumurtaları, havanda dövülmüş ardıç meyvelerini koymalı. Tuzunu ve biberini serptikten sonra karışımı yoğurmalı.
Bu harçla hint horozunun içini doldurup, arkasını ve boynunun yanını temiz ve beyaz bir iplikle dikmeli. Bir yağ kâğıdını iki kat olarak yağa bulanmış pyrex bir kaba koymalı. Hint horozunu doldurulmuş olarak kâğıdın ortasına oturtmalı. Sadeyağı küçük parçalara bölüp horozun, üstüne serpiştirmeli. Biberiye dalını da koyduktan sonra yağ kâğıdını üstten kapatarak bu paketi bağlamalı. Sonra pyrex kayık tabağı 180 dereceye göre ayarlanmış fırına sürmeli ve horozu bir saat kadar fırında pişirmeli. Hint horozu pişince kâğıdından çıkarıp dilim dilim kesmeli ve servis tabağına yayılmış marul veya yeşil salata yapraklarının üstüne yerleştirmeli. Tabağın çevresini haşlanmış patateslerle süsledikten sonra servis yapmalı.






KÂĞITTA HİNT HOROZU DOLMASI Tarifleri Balık Dolması Tarifleri



(1 adet KÂĞITTA HİNT HOROZU DOLMASI 79,536 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort