|
KAĞITTA SARDALYA (Gelibolu Çanakkale) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51258
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2010
3,372 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.gelibolukaymakamligi.com
iLK ÖNCE ESKİ BİR MUKAVVA KARTON BULACAKSINIZ ve altına eski gazete kağıdını sereceksiniz. Daha sonra ayıklanmamış, sardalyalardan 5-8 tanesi, yağlanmış yağ kağıdı üzerine sıra ile dizilir. Yağ kağıdının kenarları bükülüp kapatılır. Açılmaması için gerekli önlemler alınır. Izgaraya veya fırına konulan sardalyalar gerekli görülürse çevrilerek pişirilir. ( Mangalda zorunlu olarak tabii ) Ateşin kuvvetine göre 8 -15 dakikada pişen balıklar. Kağıdı ile birlikte servis yapılır. Üzerine limon veya "limon sosu" dökülerek yenilmesi tavsiye olunur. Gelibolulu bu balığı temizlenmeden yer. Nedeni ise!!!! temizleme esnasında yağının gitmesi. Eh yağı giden balıktan da zevk almanız mümkün değil.
|
|