520 gr. (8x65 gr.lık) Balık Filetosu
1 adet (150 gr.) Domates
1 çorba kaşığı (20 gr.) Tereyağı
1 adet (50 gr.) Soğan
1 adet Limon
2 adet (300 gr.) Patates
1 adet (100 gr.) Havuç
1 avuç ( 75 gr.) Bezelye İçi
1 tutam ( 8 gr.) Maydanoz (Kıyılmış)
1,5 su bardağı ( 300 gr.) Su Veya Balık Suyu
Defne Yaprağı
Biber
Tuz
Patatesleri yıkayın, kabuklarıyla birlikte haşlayarak pişirin. Soyarak yarım santim dilimlerle kesin. Havucu soyun, yuvarlak dilimleyin, suda pişirip süzün. Kabağı yıkayın, soymadan fındık büyüklüğünde parçalara kesin ve suda pişirerek süzün. Soğan soyun, yemeklik doğradıktan sonra tereyağıyla 1-2 dk. kavurun. Kabukları soyulmuş, küçük küp şeklinde doğranmış domatesi kavrulan soğanın içine katın. 1-2 dakika daha kavurun sonra (1,5 su bardağı) su veya balık suyu dökün. 2-3 dk. kaynatarak pişirin. İçine tuz, biber ve kıyılmış maydanoz ilave edin. Limon, beyaz zarları dahil, tamamen soyun ve 8 dilime kesin. Porsiyona 130 gr. (2 parça) balık filetosu düşecek şekilde 8 adet balık filetosu hazırlayın. Filetoları kılçık kalmayacak şekilde temizleyin. Geniş bir kase alın ve 30-45 cm. uzunlukta 4 adet alüminyum folyo kopartın. Alüminyum folyoyu, yarısı iç içe gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine sırasıyla 60 gr. patates, 2 balık parçası, havuç, kabak ve bezelyenin dörtte birini koyun. Balık parçalarının üzerine 2-3 adet limon dilimi ve yapılan harcın çeyreğini koyun. Folyonun diğer yarısını yemeğin üzerine yemek dışarı taşmayacak şekilde katlayın, aynı işlemi diğer porsiyonlara da uygulayın. Fırın tepsisine yerleştirip fırına verin. Balık filetosu olarak levrek, somon, yayın ve bütün cüsseli balıklardan çıkan filetolar kullanılabilir.
|