1/2 adet ramazan pidesi (küp doğranmış)
1 çay bardağı su
1 adet yumurta
Beşamel Sos İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
250 mililitre tam yağlı süt
1 tutam muskat cevizi rendesi
Diğer Malzemeler:
1 çay bardağı su
1 adet yumurta
1 çay bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 adet yeşil köy biberi (doğranmış)
1 adet kapya biber (doğranmış)
1 adet domates (doğranmış)
2 yemek kaşığı dilimlenmiş yeşil zeytin
1 tutam kekik
Beşamel sos için; tereyağı ve unu 2-3 dakika kavurun. Üzerine sütü ve tuzu ilave edip sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Son olarak muskat cevizi rendesini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Beşamel sos oda sıcaklığında soğuduktan sonra üzerine su ve yumurta ekleyip çırpın.
Pideyle birlikte beşamel sosu karıştırın.
Hava fritözü veya fırında pişirmek için uygun kabı seçin ve tabanını yağlayın.
Pideli karışımı güzelce yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini, biberleri, domatesleri, yeşil zeytini ve kekiği serpiştirin.
Hava fritözü veya fırında, 200 derecede 15 dakika pişirin.
İlk sıcaklığı geçtikten sonra oda sıcaklığında 5 dakika bekletin ve kalıptan çıkarıp servis edin.
|