|
|
Kahvaltılık Top Ekmekler |
|
siyami13
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.07.2013
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc90453
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2013
1,455 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. kekun
1 tat. kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
75 gr. margarin
180 gr. soğuk yoğurt
Fırınınızı 240 dereceye getirin. Kekunu, kabartma tozunu ve tuzu bir kapta karıştırın. Margarini ufak parçalara bölüp parmak uçlarınızla karıştırın. Yağın hepsini una yedirmeyin. Yoğurdu spatula ile ekleyin ancak yoğurmayın. Hamuru kare şeklinde açın ve 1/3 ünü ortasına gelecek şekilde katlayıp kalan 1/3 ünü de ortasında birleştirin. 30 dakika kadar buzdolabında soğutun. Kare olan hamurunuzu eşit ölçüde dikdörtgen bir şekile sokun ve mutfak makası yardımı ile 12 eşit parçaya bölün. Fırın kabını pişirme kağıdı ile kaplayıp kestiğiniz hamur parçalarını birbirine değecek şekilde yan yana dizin. Üzerine eşit miktarda pişirme kabını kapatıp 25 dakika bu şekilde pişirin. Eğer daha yumuşak bir ekmek elde etmek isterseniz bu şekilde pişirin.
Tercihiniz daha kıtır bir ekmek ise 2 cm aralıklarla yerleştirip üzerini kapamadan 190 derecede pişirin. Fırından alıp sıcak servis edin.
|
|
Kahvaltılık Top Ekmekler Tarifleri Kaygana Tarifleri
|
|