1200 ml inek veya manda sütü 
 
600 gr  sıvı krema 
 
100 gr glikoz şurubu
 
400 gr toz şeker 
 
9 yumurta sarısı 
 
50 gr Nestlé Kakao 
 
 
1200 ml süt ve 600 gr sıvı krema bir tencerede kaynatılır. İçine 100 gr glikoz şurubu eklenir.
 
50 gr Nestlé Kakao ile birlikte, 400 gr toz şeker de ilave edilir. 2 dakika birlikte kaynatılır ve ocaktan çekilir.
 
Bir başka tencerede 9 adet yumurta sarısı çırpılır ve  içine 1 kepçe kaynamış süt - krema  karışımından  eklenir. Birlikte karıştırılmaya devam edilir. Burada dikkat edilecek nokta, yumurta  ile sıcak  süt karışımını  doğrudan birleştirmemektir. Çünkü yumurta o ısı ile birlikte anında pişer. 
 
Kalan sıcak  karışım,  yumurta ile birlikte karıştırılır. 2-3 dakika daha karıştırmanın ardından ince süzgeç ile süzülür ve hızlıca soğutulmaya alınır.
 
Daha önceden soğutulmuş dondurma makinasına, soğutulmuş bu malzeme boşaltılır. Makinanın çalışmasıyla koyulaşıncaya kadar çevrilerek dondurma elde edilir.
 
 
 
  
 |