4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker (175 g)
1 su bardağı süt (200 ml)
1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
1 su bardağı un (100 g)
3 yemek kaşığı kakao (15 g)
1 paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
1 paket Pakmaya Şekerli Vanilin
Sosu için:
2 su bardağı süt (400 ml)
Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
1 su bardağı toz şeker (175 g)
2 yemek kaşığı kakao (10 g)
Sosu için sütü, sıvı yağı, şekeri ve kakaoyu sos tenceresine alıp karıştırın. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak sos kıvamına gelene dek pişirin.
Sosu ocaktan alın, soğumaya bırakın.
Keki için şeker ve yumurtaları çukur bir kapta, mikser yardımı ile iyice çırpın.
Ardından sütü, sıvı yağı ve Pakmaya Şekerli Vanilini ilave edin. 1-2 dakika daha çırpın.
Ayrı bir kapta unu, Pakmaya Kabartma Tozunu, Pakmaya Kakaoyu elekten geçirip harmanlayın.
Kuru malzemeyi yumurtalı karışıma ekleyin. Spatula ile karıştırarak tüm malzemeyi birbirine yedirin.
Hamuru yağlanmış, dikdörtgen bir fırın kabına dökün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 40-45 dakika pişirin.
Kek pişince fırından alın, ilk sıcaklığı geçince önceden hazırladığınız ve soğuttuğunuz sosu üzerine dökün.
Kakaolu ıslak keki 1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz.
Dilerseniz servis yapmadan önce dilimlerin üzerlerine 1-2 tatlı kaşığı kadar Pakmaya Pudra Şeker serpebilirsiniz.
|