|
|
Kakaolu Kalpler |
|
yiğit bulan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2016
Mesajlar: 621 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc121373
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2016
1,089 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Bardak Kakaolu Pirinç Patlağı (400-450g)
1 Çay Bardağı Pakmaya Kakao (35g)
3 Çorba Kaşığı Tereyağı (45g)
2 Yemek Kaşığı Bal (60 g)
1 Su Bardağı Hindistancevizi Tozu (60g)
1 Çay Bardağı Pakmaya Pudra Şekeri
1 Su Bardağı Rendelenmiş Bitter Çikolata
Bir sos tavasında tereyağını eritin. Ateşten alarak, içine rendelenmiş çikolataları ekleyip, spatulayla iyice karıştırarak eritin.
Tarifin bu noktasından itibaren evdeki küçükler tamamını uygulayabilirler. Sos tenceresinin içine, kakao, bal, kakaolu pirinç patlağını ekleyerek karıştırın.
Yatay büyük bir tabak veya buzdolabına sığabilecek bir tepsiye pişirme kağıdı serin. Üzerine kalp şeklindeki kurabiye kalıplarını dizin.
Kalıpların içini pirinç patlaklı karışımla doldurun.
Buzdolabında soğumaya bırakın.
2 saat sonra kalıplardan çıkararak servis tabaklarına aktarın.
Üzerine Pakmaya Pudra Şekeri serperek soğuk servis edin.
|
|
Kakaolu Kalpler Tarifleri Pakmaya Yemek Tarifleri
|
|