|
Kakaolu Kek |
|
türkkan sar
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.05.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc150537
Gönderme Tarihi: 15.May.2020
480 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
150 gr tereyağı, oda ısısında
270 gr toz şeker
75 gr kakao
1 paket vanilya
2 yumurta
65 gr un
File badem
Fırını 170 dereceye ayarlayın. 23 cmlik kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt serin. Tereyağı, şeker, kakao ve vanilyayı ısıya dayanıklı çukur bir kaseye alın. İçi kaynayan su dolu bir tencerenin içerisine oturtun ve tereyağı tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Kaseyi ocaktan alıp teker teker yumurtaları ekleyip spatula ile karıştırın. Unu ekleyin ve hamuru kalıba aktarın. Üzerine file badem serpin. Fırında 20-25 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
|
Kakaolu Kek |
|
volkan iplikçi
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc150850
Gönderme Tarihi: 29.May.2020
478 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
2 bardak şeker
1 bardak hindistancevizi sütü
1 bardak sıvı yağ
3 bardak un
4 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı organik vanilya şurubu
Bir tutam tuz
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
İsteğe göre çikolata parçaları
1/2 bardak fındık ya da ceviz
Süslemek için krema ve çeşitli taze ya da donmuş meyveler
Yumurta ve şekeri iyice mikserle karıştırdıktan sonra içine azar azar yağı ve sütü ilave edin. Ardından un, tuz, kabartma tozu, tarçın, vanilyayı ve kakaoyu ekleyin. Spatula ile homojen bir karışım elde ettikten sonra, içine ceviz veya fındık ile çikolata parçalarını dahil edebilirsiniz. Fırın kabının şekline göre yağlı kağıt ya da tereyağ ile kabınızı yağlayın. Önceden ısınmış 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin. Üzerini krema ve renkli meyvelerle süsleyin.
|
Kakaolu Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160666
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2021
429 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
3 adet büyük boy yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı + 3 çorba kaşığı sıvı yağ
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
Kek Kalıbı İçin:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
Yumurta ve toz şekeri mikserle iyice çırpın. Süt ve 1 su bardağı sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin. Ayrı bir yerde un, kabartma tozu, vanilyayı birlikte eleyip, yumurtalı karışıma ekleyin ve çırpın. Daha sonra kek hamurundan 1 çorba kasesi kadarını kenara ayırın. Kaseye, ayrı bir yerde çırptığınız kakao ve 3 çorba kaşığı sıvı yağı, ayırdığınız hamura katıp karıştırın. Bu aşamada kakaolu hamur sert bir kıvam aldıysa 2-3 çorba kaşığı süt ilave edebilirsiniz. 3 Ortası delik, orta boy yuvarlak bir kek kalıbını zeytinyağı ile yağlayıp, unlayın ve fazla ununu silkeleyin. Sade kek hamurunun yarısından fazlasını kalıba dökün. Üzerine kakaolu kek hamurunu döküp, kalıbı hafifçe sallayın. Kalan sade kek hamurunu kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
|
Kakaolu Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168530
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2022
334 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
275 g un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
225 g yumuşak margarin
1 su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutam tuz
7 yemek kaşığı süt
3 yumurta
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
2 yemek kaşığı süt
Kalıp:
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)
Kek kalıbını margarin ile yağlayın ve unlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.
Margarini çırpma kabına alın ve mikser ile yüksek devirde 1 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederek sırayla toz şeker, şekerli vanilin, tuz ve sütü ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek her birini 30 saniye çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamurun 2/3'ünü hazırladığınız kalıba alın ve üzerini düzeltin. Çırpma kabında kalan hamura kakao ve sütü ilave edip karışıncaya kadar çırpın. Kakaolu hamuru kalıptaki hamurun üzerine boydan boya dökün ve çatalla kenarlardan dibe doğru spiraller çizip iki hamuru birbirine karıştırarak şekil verin. Fırının orta rafında pişirin.
Pişirme süresinin 13. dakikasında kalıbı dışarı çıkarmadan biraz öne çekerek hamurun üzerini bıçakla uzunlamasına 1 cm derinliğinde kesin. Kalıbı tekrar fırına sürerek pişirmeye devam edin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 55 dakika
Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Keki kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın.
|
Kakaolu Kek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166429
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2022
312 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 su bardağı şeker
180 gram tereyağı
3 adet yumurta
2 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
2/3 su bardağı kakao
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
100 ml süt
1 paket kakao
Kalıp için:
1 çay bardağı yulaf ezmesi
Tereyağı
Margarin ve şekeri bir kaba alın, krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları tek tek üzerine ilave edin ve çırpma işlemini sürdürün. Un, kabartma tozu, karbonat, vanilya, kakao, tuz, tarçını eleyerek karışıma ekleyin. Üstüne sütü de katıp, karıştırmaya devam edin. Homojen bir harç elde edene kadar karıştırın. Kek kalıbının dibini tereyağı ile iyice yağlayın. Sonrasında üzerine yulaf ezmesi serpiştirin. Kek harcınızı yavaş bir şekilde kalıba dökün.
Önceden ısıtmış olduğunuz 170 derecelik fırında kekinizi pişmeye bırakın. Fırın tipine göre pişme süresi değişmekle birlikte ortalama 30 dakika sonunda kakaolu kekiniz pişmiş olacaktır. 20 dakikadan sonra kürdanla kekin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Pişen kakaolu kekinizi ılıması için kenara alın. Ilıyan keki çıkarmak için kalıbı ters çevirin. Kakaolu kekin üzerine dilerseniz çikolata sosu ilave ederek de servis edebilirsiniz.
|
Kakaolu Kek |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163848
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2022
306 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 tane yumurta
2 su bardağı kadar toz şeker
1 su bardağı kadar süt
2 su bardağı ile un
Yarım paket eritilmiş tereyağı ya da margarin
5 yemek kaşığı ile kakao
1 tane kabartma tozu
1 tane vanilya
Kek Kalıbının Yağlaması için:
Sıvı yağ
Derin bir kapta Yumurta ve toz şekeri bir mikser ile hızlıca çırpın.
Sütü, eritilmiş tereyağını ve vanilyayı ekledikten sonra çırpma işlemine devam edin
Kekinizin harcına elenmiş unu kakao, ve kabartma tozunu ilave ettikten sonra karıştırın.
Hazırladığınız kakaolu kek karışımını önceden yağlamış olduğunuz kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35 dakika kadar pişirdikten sonra İçini çekmesi için bekledikten sonra kekinizi kalıbından çıkartın.
İsteğe göre; hazırladığınız çikolata sosu, renkli şekerler ya da rendelenmiş hindistancevizi ilave ederek servis edin.
|
Kakaolu Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175897
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2024
175 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı maden suyu
Yarım çay bardağı kakao
Bir karıştırma kabının içerisine yumurtaları kırıp toz şekerle çırpın.
Toz şeker tamamen eridiği zaman içerisine maden suyu, süt ve sıvı yağı ekleyerek çırpın.
Ardından içerisine kakao ve unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
Daha sonra vanilya ve kabartma tozu ekleyerek spatulayla karıştırın.
Kek kabının içerisini yağlayın.
Elde ettiğiniz karışımı, kek kalıbının içerisine boşaltın.
Fırını önceden 180 derecede ısıtın ve keki 30 dakika boyunca pişirin.
30 dakikanın sonunda keki fırından çıkarın ve ılıyana dek bekleyin.
Ilıdıktan sonra kek kalıbından çıkarın.
|
Kakaolu Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177951
Gönderme Tarihi: 28.May.2024
147 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Öncelikle yumurtaları çırpın. Şekeri ekleyip yumurtalarla birlikte, iyice çırpın. Üzerine sütü ve yağı ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu spatula yardımıyla karıştırarak sıvı malzemelere ekleyin. Kek harcını iyice yağlayıp unladığınız kek kalıbına aktarın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Kek kalıbını fırına verip 40-45 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp biraz soğuyunca keki kalıptan çıkarın. Dilimleyip servis yapın.
|
Kakaolu Kek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172003
Gönderme Tarihi: 12.May.2023
137 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 bardak sıvı yağ
1,5 bardak süt
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 bardak şeker
1 yemek kaşığı kakao
Önce kek kalıbımızı tereyağı ile yağlayıp unluyoruz ve keki hazırlayana kadar buzlukta bekletiyoruz. Şeker, vanilin ve sıvı yağı mikserle çırpıyoruz. Daha sonra un, kabartma tozu ve sütü ilave ederek karışımı hazırlıyoruz. Kek hamurundan biraz ayırıyoruz. Yağlanmış kek kalıbımıza kalan karışımı döküyoruz. Ayırdığımız hamura kakao koyarak karıştırabilirsiniz. Kakaolu hamuru da kalıbın üzerine dökerek kürdan ile şekiller verebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz.
|
|