2 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
Servis için öneriler:
Muz, çilek, yaban mersini gibi meyveler
Bal, çikolata sosu veya fındık kreması
Pudra şekeri
Yumurtaları ve şekeri geniş bir kapta köpürene kadar çırpın.
Süt ve sıvı yağı ilave edip karıştırın.
Kuru malzemeleri eleyerek ekleyin:
Un, kakao, kabartma tozu, vanilin ve tuzu eleyerek ekleyin. Pürüzsüz, akışkan bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
Isıtılmış ve hafifçe yağlanmış yapışmaz tavaya bir kepçe pankek harcından dökün. Üzeri göz göz olunca ters çevirin ve her iki tarafını da pişirin.
Ilındıktan sonra dilerseniz muz dilimleri, çikolata sosu ya da pudra şekeriyle süsleyerek servis edin.

|