|
|
Kakaolu Pasta |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc62295
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2011
2,833 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sahrap Soysal
Kek için:
5 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
125 gr eritip ısıtılmış margarin
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı pirinç unu
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı tepeleme kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
2 su bardağı soğuk süt
Üzeri için:
2 su bardağı çilek (veya dondurulmuş frambuaz)
1 kutu toz kremşanti (içinde 2 paket olacak)
2 su bardağı soğuk süt
Kek için derin bir kabın içine oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri koyup mikserin yüksek devriyle 3 dakika çırpın. Yağ ve sütü katıp 3 dakika daha çırpın. Pirinç unu, kakao, un, vanilya ve kabartma tozunu katıp 3 dakika daha çırpıp, yağlanmış 25-28 cm’lik kelepçeli kek kalıbına dökün.
5 dakika önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlamış fırında 40-45 dakika pişirip çıkarın, soğuyunca enlemesine 3 eşit parçaya bölün
Öte yandan kremşanti ve soğuk sütü mikserle 2-3 dakika çırpın. Mutfak robotunda çektiğiniz çilekleri katıp iyice karıştırın.
Şimdi büyük bir servis tabağına önce birinci kat keki koyup soğuk sütün bir kısmını döküp ıslatın. 2 kaşık kadar çilekli kremayı sürün. İkinci kat kek tekrar sütle ıslatıp tekrar kremayı sürün. En son katı koyup kalan sütle ısıtın ve kalan kremayı kekin her tarafına sürün.
Buzdolabında bekletip iyice soğutun. Dilimleyerek servise sunun.
|
|
Kakaolu Pasta Tarifleri Maggi Yemek Tarifleri
|
|