Malzemeler:
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı maden suyu
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
Alabildiği kadar un
İçi için:
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Yapımı:
Yoğurma kabına yağ, maden suyu, kakao , kabartma tozu konur, karıştırılır. Üzerine ele yapışmayan, orta kıvamda hamur olana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur yarım saat dinlenmeye bırakılır. Bu arada şerbet malzemesi ile şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Dinlenen hamurdan cevizden küçük parçalar alınır. Parmak uçlarıyla 3 parmak çapında yuvarlak açılır. Yeteri kadar ceviz konur, poğaça gbi kapatılır. Az yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Tepsi önceden ısıtılmış 185 derece fırna verilir, 30-35 dakika pişirilir. Tatlıya fırından çıktıktan 2 dakika sonra soğuk şerbet gezdirilir. Şerbeti çekince servise sunulur.
|