|
|
Kakavya |
|
tolky
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 54 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc5800
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2006
2,204 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 kg balık (karışık)
4 adet patates (orta büyüklükte)
4 adet kuru soğan (orta büyüklükte)
4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı garnitür
su
tuz
karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri soyun ve derince bir tencerenin dibine yerleştirin. Soğanları da
dış kabuklarını çıkarmak suretiyle soyun ve iki bölüp patateslerin üstüne
yerleştirin. Temizlenmiş balıkları üstüne dizin. Kararınca tuz ve karabiber
serpin. Bir çay bardağı zeytinyağı ve üzerlerini bir parmak kaplıyacak
kadar su ilave edin.
Su kaynadıktan sonra kısık ateşte ve tencerenin kapağını kapatarak10
dakika daha pişirin.
Suyunu tencerede bırakıp balıkları ve sebzelerin tamamını dışarı alın.
Soğumayacak bir kapta bekletin. Kalan suya garnitür ilave edin. Eğer su
miktarı az gelirse biraz daha su koyun. 1 çay bardağı garnitür ilave edip
tekrar kaynatın.
İki değişik yemeğiniz, çorba ve balık hazırdır. Sıcak servis yapınız.
|
|
Kakavya Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri
|
|