MALZEMELER:
 
1 litre kaynar süt
 
1,5 su bardağı şeker
 
3 yumurta
 
1 çorba kaşığı patates nişastası
 
Limon kabuğu rendesi
 
1 paket Vanilya
 
1 su bardağı küçük doğranmış kak (kuru üzüm, kuru kayısı, kuru vişne vs.)
 
 
YAPILIŞI:
 
1 Meyve kuruları suya ıslatılarak şişmesi sağlanır.
 
2 Bakır bir tencereye yumurta, şeker, nişasta, limon kabuğu rendesi konup süt katarak ezilir. Sonra kaynar sütün tamamı ilave edilip karıştırarak pişirilir. (Çok kaynatılmaz, kesilir.)
 
3 Karıştırarak soğutulur. Vanilya ve çok küçük doğranmış karışık meyve kuruları eklenir, 10 dakika kadar çarpılır. Buz kalıplarına boşaltılıp buzlukta dondurulur.
 
 
Not: Ara sıra karıştırarak buzlaşması önlenmelidir.
  
 |