Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Tatar Yemekleri > Kalakay (Kırıkkale) (1 adet - 451 defa bakıldı)

Kalakay (Kırıkkale)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Etnik Arap Yemekleri
Arnavut Yemekleri
Boşnak Yemekleri
Çerkez Yemekleri
Ermeni Yemekleri
Gürcü Yemekleri
Kürt Yemekleri
Laz Yemekleri
Levanten Yemekleri
Makedon Yemekleri
Pomak Yemekleri
Roman Yemekleri
Rum Yemekleri
Rumeli Yemekleri
Süryani Yemekleri
Tatar Yemekleri
Trakya Yemekleri
Türkmen Yemekleri
Yahudi Yemekleri
Yörük Yemekleri
Diğer Etnik Yemekler
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kalakay (Kırıkkale)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176290
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2024
194 defa indirildi / yazdırıldı




Ahiler Kalkınma Ajansı

2,5 su bardağı ılık süt
Yarım bardak su
Kepekli un (Aldığı kadar)
100 g eritilmiş tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
2 yumurta (Bir tanesi içi için bir tanesi dışı için)
Ekşi maya (yaklaşık bir avuç) (Eskiden hazır maya olmadığı için, nohut mayası ile de yapılırmış)

Bütün malzemeler karıştırılır, hamur elde edilir ve kabına hamur yerleştirilir.
Eskiden odun ateşinde tandırlarda, günümüzde ise 180°C’de 40-45 dakika pişirilerek hazır hâle gelir.

Not: Kırım’dan Kırıkkale’ye taşınmış bir âdetin, günümüzde de hâlen devam ettirilen örneklerinden biri olan, baharı karşılama şenliklerinin simge ürünü Kalakay’dır (Tatar çöreği). Kalakay, Kırım göçmenlerinin Mayıs ayının ikinci veya üçüncü haftasında ya da Hıdırellez Bayramı’nda yapılmaktadır. Kalakay; sert bir yapıya sahip olduğu için etrafı sarılarak tekerlek gibi atılır, en uzağa atan şenliğin ağası-lideri olarak adlandırılmaktadır. Ağa o sene yapılan şenliğin masraflarını karşılamaktadır. Yuvarlanan kalakay yerde düz durursa yılın daha bereketli olacağına da inanılmaktadır. Tam buğday unundan yapılan, özel, sert bir çörek olup Kırıkkale’de çoğunlukla Tatarların yaşadığı Yoncalı, Sulubük, Polatyurdu ve Üçkuyu köylerinde bu çöreğin yaygın şekilde yapılmaktadır.







Kalakay (Kırıkkale) Tarifleri Tatar Yemekleri



(1 adet Kalakay (Kırıkkale) 451 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort