|
|
Kalamar Tava |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc48122
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2010
1,950 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
10 adet küçük kalamar
10 gr Teremyağ
1 çorba kaşığı AltınHasat Riviera Zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 adet dolmalık yeşil biber
pul biber
Karabiber
Tuz
kekik
2 adet domates
Sarımsakların kabuklarını soyup havanda iyice dövün. Domatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun. Çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın. Dolmalık biberin de çekirdeklerini temizledikten sonra doğrayın. Kalamarları ızgarada pişirin. Bir tavada zeytinyağı ile Teremyağı ısıtıp sarımsak, tuz ve baharatı ilave ederek tatlandırın. Doğranmış domates ve biberi ekleyip birkaç dakika soteleyin. Karışımı en son ızgarada pişirdiğiniz kalamarlarla birkaç dakika daha karıştırın. Sıcak servis yapın.
|
|
Kalamar Tava Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
|
|