100 gr kalamar (sadece gövde kısmı), temizlenmiş
100 gr siyah pirinç
1/2 adet soğan
2 adet limon
2 adet kereviz sapı
1 adet acı kırmızıbiber
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı İçim Tereyağı
3 dal kıyılmış maydanoz
½ domates, küp doğranmış
Pirinçleri soğan, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve 400 gr su ile birlikte bir tencereye alın. Kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler suyunu çekip yumuşayana kadar yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Ocaktan alıp üstü kapalı olarak 10 dakika dinlendirin. Daha sonra bir parça yağlı kağıt üstüne yayarak soğumaya bırakın. Soğanı içinden çıkarın.
Kalamarları bir bardak su, bir tatlı kaşığı İçim Tereyağı ve bir tutam tuz ile birlikte orta boy bir tavaya alın. Kaynama noktasına getirdikten sonra bir dakika pişirip ateşten alın.
Kalamarları süzüp halka şeklinde doğrayın. Limonlardan birini ince dilimleyin, diğerinin suyunu sıkın. Pirinçleri kalamarlar, limon suyu, bir tutam tuz ve 3 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırıp servis kaplarına pay edin.
Kıyılmış maydanoz ve küp doğranmış domateslerle süsleyip servis edin.
|