Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Yarım Su Bardağı Süt
200 gr. Margarin
4 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
3 Su bardağı dövülmüş Ceviz içi
ŞURUP İÇİN:
4 Su Bardağı Su
1 Kg toz şeker
Yarım Limon Suyu
Şekeri su ile kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp, limon suyunu sıkın. Soğumaya bırakın.
Bir kapta süt ve şekeri çırpın. Un ve kabartma tozunu da ekleyip yoğurun.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Üzerine nemli bir bez örtüp, 15-20 dakika dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Hatif açın.
Tel süzgeç veya madeni rendenin yüzeyine hamuru hafifçe bastırarak yerleştirin.
Ortasına dövülmüş ceviz koyun. Hamurun kenarlarını bir diğerinin üzerine dikkatlice kapayın. Böylece üstünde desenler oluşacaktır.
Yağladığımız fırın tepsisine dizin. Fırında kızarana tutarız. Daha sonra fırından alarak üzerine hazırladığımız şerbeti dökeriz.
|