Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kalburda Hurma Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Armut Tatlısı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifleri
Elma Tatlısı Tarifleri
İncir Tatlısı Tarifleri
Kabak Tatlısı Tarifleri
Vişne Tatlısı Tarifleri
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kalburda Hurma Tatlısı

"o"
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.12.2011
Mesajlar: 71
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc71062
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2011
2,278 defa indirildi / yazdırıldı




2 kâse şeker
2 kâse su
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı tereyağı
1 yumurta
250 gram ceviz

Öncelikle tatlının şerbeti hazırlanır. Orta boy tencereye 2 kâse şeker ve 2 kâse su konarak karıştırılır. Tencere orta ocak ateşe konularak karıştırılmaya devam edilir. Şekerlerin suda eriyip rengi koyulaşınca ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Şerbetin kaynama süresi ortalama 5 dakikadır.Küçük bir tava yüksek ocak ateşine konularak 2 yemek kaşığı tereyağı (hazır ya da ev yapımı olabilir) eritilir ve kızan yağın altı kapatılır. Plastik büyük kabın içerisine erimiş olan yarım su bardağı tereyağı ile yarım bardak zeytinyağı konur. (herhangi bir sıvı yağ ve ev yapımı ya da marketten alınmış tereyağı da olabilir). İçerisine 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, birkaç damla limon ve kulak memesi kıvamına gelene kadar un (alabildiğince)konularak ortalama 2–3 dakika yoğrulur. Yoğrulan hamur 5 dakika dinlendirilir. Dinlendirilen hamur, avuç içi büyüklüğünde koparılarak parçalara bölünür. Her parça parmak kadar uzun ancak 3 parmak genişliğinde olmalıdır. Her birinin içerisine ceviz yerleştirilir ve kalburun üzerinde yuvarlanarak kenarları kapatılır ve tırtıklı görünüme sahip olur. Kalburun amacı hurmalara tırtıklı görünüm vermektir. Hurmalar tepsiye yerleştirilerek önceden 200 derecede ısıtılmış olan fırına konulur. Fırının derecesi 180 dereceye ayarlanır ve ortalama 15 dakika pişirilir. Rengi değişen hurmalar fırından çıkarılır ve üzerine soğumuş şerbet dökülerek servis edilir.






Kalburda Hurma Tatlısı Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri



(1 adet Kalburda Hurma Tatlısı 33,619 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort