Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kaldırak Otu Yemeği (İznik Bursa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kaldırak Otu Yemeği (İznik Bursa)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc173430
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2023
240 defa indirildi / yazdırıldı




İznik Belediyesi

1 Bağ Kaldırak Otu
2 Adet Yumurta
1 Adet Soğan
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
Tuz
Kırmızı Toz Biber

Kaldırak otları ayıklanır ve küçük parçalar halinde doğranır, suda bekletilir, daha sonra tencereye alınarak üzerine sıcak su dökülür, kısık ateşte yaklaşık 30 dk otlar yumuşayıncaya kadar haşlanır, ocaktan alındıktan sonra süzgeçle suyu süzülür.
Soğan küp şeklinde doğranır, zeytinyağı ile tavanın içinde kavrulur, haşlanmış ve suyu süzülmüş olan kaldırak otları soğanlara ilave edilerek karıştırılır, kısık ateşte birlikte kavrulur.
Yumurtalar kırılır ve karıştırılır, kırmızı toz biber ile isteğe göre karabiber acı pul biber ilave edilerek ocaktan alınır. Sıcak olarak servis yapılır.

Not: İznik’de sulak alanlarda, dere kenarlarında ve kuzeye bakan yamaçlardan bahar ayında toplanan Kaldırak otu, şifalı olduğuna ve sakinleştirici etkisi olduğuna inanıldığı için pişirilmektedir. Askere giden gençlere cesaret ve güç vermesi için kaldırak otu yemeği pişirilerek yedirilir veya ellerine verilir.







Kaldırak Otu Yemeği (İznik Bursa) Tarifleri Bursa Yemekleri



(1 adet Kaldırak Otu Yemeği (İznik Bursa) 178 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası