|
|
Kalıpta Mozaik Kek |
|
gazo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2014
Mesajlar: 60 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc132889
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2018
3,761 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1.5 çay bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1.5 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Önce yumurtalar bir kaba kırılır ardından şeker eklenir ve mikserle 3-5 dakika arası çırpılır köpürtülür ardından sıvılar eklenir süt ve yağ sırasıyla ve düşük ayarda mikserle çırpılmaya devam edilir.Daha sonra vanilya eklenir ve un ilave edilir dikkatli ekleyelim katı olmasın kek hamurumuz unun üzerine kabartma tozu eklenerek mikser hızlı devire getirilerek karışması sağlanır. Ve hazır olan kek hamurundan ufak bir kase ayrılır ve içerisine kakao eklenir çırpılır.Kalan öteki kek hamurunada 2 kaşık un eklenerek aynı kıvama gelmesini sağlarız kakaolu olan dibe çökmesin diye ve kek kalıbını katı yağla yağlarız ve un serperek her yerine değmesini sağlarız kek hamurunun bir kısmını kalıba dökelim ardından kakaolu karışımdan kaşıkla gezdirelim ardından sade hamurdan tekrar yayalım üzerine ve kalan kakaolu hamuru yine kaşıkla gelişi güzel yayalım hamurlar bitene dek hazır olan keki 180 derecelik hafif ısınmış fırında kürdan testi temiz çıkana dek pişirelim unutmayalım hanımlar fırın kapağı ilk 20 dakika hiç açılmayacak kekimiz aksi takdirde söner. Bu güzel kekimizi ılıyınca kalıpta çıkarıp dilimleyebiliriz.
|
|
Kalıpta Mozaik Kek Tarifleri Browni Tarifleri
|
|