|
|
KALKAN GRATİNE |
|
zafira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
|
Kısa URL: https://ml.md/lc13745
Gönderme Tarihi: 14.May.2007
2,133 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1 kiloluk bir kalkan,
300 gram mantar
50 gram sadeyağ,
1/2 kilo olgun domates,
1 demet maydanoz,
1 limon,
1/2 çorba kaşığı un,
yeteri kadar tuz, karabiber,
1 çorba kaşığı kurutulmuş ekmek tozu.
Yapımı: Kalkanın dışını, içini iyice temizleyip bol akarsuda yıkamalı. Domatesleri süzgeçten geçirmeli. Mantarları temizleyip üzerlerindeki zarları çıkarmalı ve limonlu soğuk suyun içinde tutarak ince dilimlere kesmeli. Maydanozu ince ince kıymalı.
Ateşe dayanan cam bir kabın (pyrex) içinde 30 gram sadeyağı eritmeli. Mantarları süzüp yağa atmalı. Tuzlayıp biberledikten sonra bir süre pişirmeli.
Mantarlar iyice pişmeden balığı kaba oturtmalı. Bunu da tuzlayıp biberlemeli ve iki yanını çevirerek pişirmeli.
Balık pişince kaptan çıkarmalı. Kapta kalan mantarların üzerine unu serpmeli. Hemen arkasından tahta bir kaşıkla karıştırmalı. Bir dakika sonra süzülmüş domates suyunu katmalı. Maydanozun yarısını üzerlerine serpmeli ve salçayı koyulaşıncaya kadar pişirmeli. Salça iyice koyulaşmadan balığı yine salçanın üzerine oturtmalı.
Salça koyulaşınca balığın üzerine kalan yağı bulamalı ve bunun üzerine kurutulmuş ekmek tozunu serpmeli. Kabı sıcak bir fırına koyarak balığı gratine etmeli. Kalkanın üzeri kızarınca kabı fırından çıkarmalı. Kalan maydanozu yemeğin üzerine serpiştirdikten sonra servis yapmalı.
|
|
KALKAN GRATİNE Tarifleri Barbunya Balığı Tarifleri
|
|