Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Hint Yemekleri > KALKUTA USULÜ ŞİŞ (1 adet - 66,208 defa bakıldı)

KALKUTA USULÜ ŞİŞ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KALKUTA USULÜ ŞİŞ

vardar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
Kısa URL: https://ml.md/lc12040
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2007
2,334 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
900 gram yağsız koyun eti (veya kuzu),
2 kaşık zencefil,
1 defne yaprağı,
2 kırmızı dolmalık biber,
1 tatlı kaşığı toz şekeri,
yeteri kadar hindistancevizi sütü,
tuz ve karabiber,
2 kaşık turmerik.
Salçası için:
200 gram yer fıstığı,
2 diş sarımsak,
2 baş yeşil soğan,
2 sivri ve yeşil biber,
1 çay kaşığı toz şekeri,
1/2 limon,
1 çorba kaşığı sirke,
2 kaşık hindistancevizi sütü,
2 kaşık zeytinyağı,
1 tutam karabiber.

Yapımı: Turmerikle defne yaprağını, zencefili, küçük parçalara doğranmış biberleri havanda iyice dövmeli ve porselen bir kâseye boşaltmalı. Buna şekeri, hindistancevizi sütünü, tuzu ve karabiberi katmalı ve karışımı iyice karıştırıp bu marinatı bir saat kadar bir kenarda dinlenmeye bırakmalı.
Beri yanda eti kuşbaşı iriliğinde parçalara doğramalı. Marinat bir saat dinlendirildikten sonra eti bu marinata atmalı. Vakit vakit karıştırarak eti marinatta bir - bir-buçuk saat yatırmalı.
Bir havana kavrulmuş yer fıstığını, temizlenmiş ve dilim dilim doğranmış yeşil soğanları, iki diş sarrmsağı, yeşil biberleri ve karabiberi koymalı, iyice döverek bunları çok koyu macun durumuna getirmeli. Bunu porselen bir kâseye koymalı. Üzerine bir kaşık limon suyuyla iki kaşık su ve iki kaşık hindistancevizi sütüyle karıştırıp suluca bir macun elde etmeli. Buna toz şekeriyle 2 kaşık zeytinyağını ve sirkeyi de kattıktan sonra iyice çırpmalı ve böylece elde edilecek on kaşık kadar salçayı servis kâsesine boşaltmalı. Bir - birbuçuk saat marinatta kaldıktan sonra etleri şişlere dizmeli ve iyi yanmış alev. siz bir ateşin beş parmak yukarısına oturtmalı. Etlerin önce bir yanlarını, sonra öbür yanlarını pişirerek nar gibi kızartmalı. Etler pişince ateşten almalı ye şişlerinde olduğu halde servis tabağına alıp yanında sıcak veya soğuk salçası olduğu halde servis yapmalı.
Hindistan'ın bazı bölgelerinde ise eti şişlere geçirdikten sonra kömür ateşinde pişirmeyip içinde kızdırılmış yer fıstığı yağı bulunan geniş tavalara koymakta ve etleri yağda kızartarak pişirmektedirler.






KALKUTA USULÜ ŞİŞ Tarifleri Hint Yemekleri



(1 adet KALKUTA USULÜ ŞİŞ 66,208 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort