4 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
250 g tereyağı
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Glazür için:
2 adet yumurtanın beyazı
300 g pudra şekeri
2 tatlı kaşığı limonun suyu
1 su bardağı böğürtlen
Üzeri için:
Kalpli mini pasta süsleri
Arçelik Ankastre Ocak'ta tereyağını eritin ve soğuması için kenara alın.
Un, vanilya ve kabartma tozunu bir kasede eleyin.
Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine erittiğiniz tereyağı, pudra şekeri ve yumurtayı ekleyip karıştırın.
Ardından üzerine elediğiniz unlu karışımı azar azar ilave ederek Arçelik Multi Şef'te yoğurmaya başlayın.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edince streç filme sarıp Arçelik No Frost Buzdolabı'nda yarım saat dinlendirin.
Dinlenen hamurdan parçalar koparıp unladığınız tezgahta açın.
Kalp şeklindeki kalıplarla açtığınız hamurdan parçaları dikkatlice alın.
Yağlı kağıt serdiğiniz Arçelik Ankastre Fırın tepsisine dizin.
Tüm hamuru bu şekilde kalp kalıpla bitirdikten sonra kurabiyelerinizi önceden ısıtılmış 170 derecelik Arçelik Ankastre Fırın'da 15 dakika pişirin.
Böğürtlenleri Arçelik Resital Doğrayıcı içerisinde püre haline gelene kadar çekin.
Glazürü için yumurtanın akı ve limonun suyunu Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesinde iyice çırpın.
Üzerine pudra şekerini eleyerek ilave edip bembeyaz bir renk alana kadar çırpın.
Hazırladığınız glazürü üçe bölüp ayrı kaselere boşaltın.
Bir kaseyi beyaz bırakın, diğerine püre haline getirdiğiniz böğürtlenlerin üçte ikisini dökün.
Kalanını ise son kaseye ekleyip karıştırın.
Glazürleri 3 ayrı sıkma torbasına boşaltın.
Pişen ve soğuyan kurabiyelerinizin üzerine sıkma torbalarıyla farklı renkte glazürleri sıkın.
Mini renkli pasta süsleriyle kurabiyelerinizi süsleyin.
|