Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kandilli Mantı (Tekirdağ)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kandilli Mantı (Tekirdağ)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc39156
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2019
2,971 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı

Hamuru için:
500 gram un
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
100 gram tereyağı
İçi için:
1 su bardağı pirinç
½ adet ince kıyılmış kuru soğan
20 gram çam fıstığı
1 su bardağı tavuk suyu
50 gram tereyağı
Üzeri için:
20 adet tavuk baget
500 gram ince piyaz
Doğranmış kuru soğan
3 litre su
Tuz

Tavuk suyu kaynatılır.
İç harcı için hazırlanan tereyağı tencerede kızdırılır.
Önce fıstıklar kızartılır, sonra soğan eklenerek kavrulur; pirinç ilave edilerek biraz daha kavrulur, tuz eklenir.
Daha sonra kaynayan tavuk suyu, pirincin içine dökülür, tencerenin kapağı kapatılıp ağır ateşte pişirilir, pilav bir müddet demlendirilir.
Una yumurta, tuz ve su ilave edilerek yoğrulur, kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir ve 20 dakika dinlendirilir, dinlenen hamur merdane veya oklava ile mantı hamuru şeklinde açılır.
Açılan hamurlar 10 cmx10 cm kareler halinde kesilir.
Hazırlanan fıstıklı pilav içine doldurulup bohça gibi katlanır.
Hamur içine ayrılan tereyağın yarısı ile yağlanan tepsiye dizilir ve kalan tereyağı eritilir, mantıların üzerine dökülür.
180 derece fırında 20-25 dakika kızartılır.
Baget tavuklar yıkanıp kurulanır, tuz ilave edilerek 3 litre su ile haşlanır, haşlanan tavuklar sudan çıkarılır.
Soğanlar tavuk suyu ile bir taşım kaynatılır.
Mantılar fırından çıkarılıp soğantavuk suyu ve haşlanan tavuklar ilave edilir, tekrar fırına sürülür, suyunu çekinceye kadar fırınlanır ve servis edilir.







Kandilli Mantı (Tekirdağ) Tarifleri Balıkesir Yemekleri



(1 adet Kandilli Mantı (Tekirdağ) 73,925 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort