Malzeme :
5 adet kabak,
1-2 su bardağı kızartma yağı,
3-4 yumurta,
2 kaşık un,
tuz.
Yapılışı:
1- Kabakları yakayıp kurulayınız.
2- Yarım cm. inceliğinde dairelere kesiniz.
3- Porselen bir kaba 4 yumurta sarısı koyunuz.
4- Akını da küçük bir tencereye koyunuz (Aka hiç sarı karıştırmadan ayırınız).
5- Yumurta sarısına 2 kaşık unu ve tuzu koyup karıştınnız.
6- Akların içine bir fiske tuz atıp telle veya çatalla iyice karıştırarak beyaz köpük haline getirinceye kadar çarpınız.
7- Akları da yumurta sarısı ve un bulamacına koyunuz.
8- Hazırlanan kabakları önce una sonra bulamaca batırıp kızartınız.
9- Kağıt yayılmış tepsiye çıkarınız.
10- Yağı süzüldükten sonra servis tabağına yerleştiriniz.
11- Yoğurtla servis yapınız.
|